maanantai 21. tammikuuta 2019

Uuden edessä monellakin tapaa


"Olkaamme iloisia ja muistakaamme, että kaikkein vaikeinta on kestää niitä vastoinkäymisiä, jotka eivät koskaan tule."

Amy Lowell (Positiivareiden www-sivut 23.1.19)

Olen jo pitkään suunnitellut blogin kirjoittamista, ja alustavana teemana on terveys ja hyvinvointi, hieman paikallishistoriaa ja harrastusten kuvaustakin mausteeksi. Ajattelen niin, että paitsi harrastukset myös Pielisen rantojen luonto ja eläimet (erityisesti linnut) ja Vuonislahden kylän yhteen hiileen puhaltava yhteisö hoitavat myös minua. Toki ne ovat hoitaneet jo ennen sairastumistani – paljon esillä ollutta green care -teemaakin siis.

Jäin eläkkeelle 1.11.2018 yli 40 vuoden työuran jälkeen ja kolme viikkoa sitä aiemmin sain diagnoosin sydämen vajaatoiminnasta ja jouduin sairaalaan kymmeneksi vuorokaudeksi.
Paitsi eläköityminen myös parantumaton sairaus tulivat siis samaan aikaan. Suuria elämänmuutoksia molemmat. Aiemmin olen ollut jopa hämmästyksekseni hyvinkin terve, vaikka ikää on jo kertynyt 63 vuotta.  Varsinaista syytä sairastumiselleni ei ole löytynyt, uskon että se on monen tekijän summaa. Geneettisten taipumusten lisäksi elämän olosuhteet vaikuttanevat. Näin uskon. Kirjoitan myöhemmin univaikeuksistani ja stressistä, mitkä pahenivat kohdattuani kiusaajan.
Sairaus huolettaa, mutta yritän elää niin tavallista elämää kuin se on mahdollista.
Toivon että kirjoituksistani olisi iloa ja näkökulmien avartumista toisillekin muutosten ja uuden edessä oleville. Elämä yllättää, ja olenkin alkanut ajatella, että ainoa varma on epävarma.
 
Linnut viihtyvät Marttalamme pihassa Vuonislahdessa. Rakastan niitä, punatulkkuja, talitinttejä, varpusia... <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti